Contemporary Kitchen - St Ives

6 people love this kitchen.

This St Ives Kitchen renovation created a contemporary space which has transformed the kitchen into the hub of the home. Art of Kitchens called on its in-house professional colour consultant for additional help to deliver its client a design that sings in both natural and evening light. The effect is a calm and inviting atmosphere.

Far from the closed off and cramped room it once was, this new kitchen is as delightful as a summer breeze and at the centre of a large open-plan space looking out over a picturesque swimming pool. It sets a scene ideal for entertaining and the remarkable functionality of the design makes it up to the task. At the kitchens core is an impressive island bench ready to cater for all types of functions or provide a place for friends and family to pull up a seat for a coffee and chat.

The sleek design hides a multitude of storage with an abundance of drawers and lift-up cabinet doors providing easy access to utensils, crockery and groceries. There’s even a cabinet to hide the wine collection.

This extra space and storage was made possible when Art of Kitchens brought down a dividing wall that previously sectioned the area into poly rooms; by replacing the old U-shaped kitchen with a practical L-shaped design, Art of Kitchens utilised the full width of the area to produce a chic and efficient kitchen that offers an easy and enjoyable way to live, with a breathtaking neutral aesthetic.